Is-med-klubbmärke

Inför Arboga-GIK och lite till

3-2 hemma efter förlängning blev det första gången lagen möttes i år. Kan ett GIK i medvind börja en ny trend med tre poäng i eftermiddag?

–  Så tänker vi inte, vi tar en match i taget. Sen får vi hur långt det räcker.


Så svarar Sergei Joukov på den raka frågan, men visst är han nöjd med vad laget har åstadkommit så långt.


–  Det blir en tuff match för oss. Vi vet att de har bra spelare, samtidigt är vi inne i en bra trend och har fått ett bra självförtroende. Vi hoppas att det fortsätter så.


Skribenten tycker att Sergei och Niklas har gjort ett fantastiskt arbete med laget och det kan de gärna få höra.


–  Vi försöker att utveckla dem hela tiden, peka på de saker de måste tänka på och så vidare. Vi vill att de ska agera snabbt och tänka rätt i varje situation.


Något som många har reagerat på ute på byn, som har haft en stor betydelse sportsligt men också PR-mässigt är att Sergei har släppt fram fler egna yngre spelare än vad många hade vågat hoppas på före säsongen. Det idrottsliga måste gå först, men fler egna spelare på isen ger också mer folk på läktaren.


–  Det är roligt att höra att det märks, även om det inte alltid kommer fram till oss. Vi har sagt från början att vi ska släppa fram de juniorer som är mogna för det.


En stunds prat om samarbetet med Alingsås, som också är en del av satsningen på yngre spelare följer. Den kommer skribenten att återkomma till i en separat intervju med Joakim Berntsson.


–  Vi tycker att det är bra att den möjligheten till seniorspel finns för de som behöver det för att utvecklas. Det är inte meningen att de ska stanna kvar där, säger Sergei.


Efter en avvikelse från huvudämnet, åter till matchen mot Arboga. Hur känns det egentligen?


–  Det har gått bra på träningarna den här veckan och vi har fått tillbaks några spelare som har varit sjuka och skadade. Det är några till som vi väntar på, men det är inget som vi tänker på; vi spelar med de vi har.


Och hittills har det gått över förväntan, konstaterar skribenten.


Publicerades 2016-11-13