Is-med-klubbmärke

Inför Arboga-GIK

Andra chansen, precis som i Melodifestivalen? Inte, alla matcher är lika viktiga.

När ni läser detta är laget sannolikt på väg till Arboga. Ett taggat lag som vill vinna varje match, som ser alltmer komplett ut och som har avgörandet i egna händer ända till sista matchen.


Vad hinner man egentligen göra när det bara går några få dagar mellan varje potentiellt avgörande match? Sergei Joukov svarar.


–   Vi väntar på att ytterligare några spelare ska komma tillbaks och att vi kanske laborerar lite med laget. Prövar vilka som ska spela ihop i olika kedjor och så.


Svårare än så behöver det inte vara och det ser ut som en rätt normal dag på jobbet i skribentens ögon. På tal om spelare som kommer tillbaks är en av de stora snackisarna bland hockeyintresserade grästorpare hur det står till med Carl-Johan Svensson. Kommer han tillbaks tidigare än man hoppats på?


–   Han försöker på något sätt hitta en lösning. Kanske kan han spela en sista avgörande match, säger Sergei tankfullt.


–   Han är här varje dag och cyklar lite själv och försöker hålla sig i form. Det är roligt att han är här som ett moraliskt stöd för alla.


I eftermiddag väntar Arboga borta. Ett bra lag som har mycket att spela för, de kan fortfarande nå förstaplatsen i serien fast de behöver ha hjälp av andra resultat.


–   De har en offensiv spelstil. Det passar oss som är bra defensivt. Vi hoppas att vi gör en bra match där – alla vet vad som ska göras.


Enligt vanligtvis väl underrättade källor har Arboga inte gjort några förstärkningar, däremot har de tappat några spelare. På frågan om GIK har några förstärkningar på gång (sista dagen idag!) svarar Sergei sanningsenligt att det är sportsektionens sak.


Två omgångar kvar att spela och alla lag har något att spela för, även om alla inte har det i sina egna händer.


–   Så kan man säga. Ändå är det så att vi kan avgöra på egen hand ända till sista matchen, säger Sergei med eftertryck!


–   Vi är nöjda med den trupp vi har och utvecklingen. Nu gäller det att få bra resultat så att vi kommer till Play Off.


Följ matchen på: https://arbogahockey.solidtango.com/live/ifk-arboga-ik-grastorps-ik–2


Publicerades 2017-02-15