Is-med-klubbmärke

Inför Bäcken-GIK

I kväll möter GIK Bäcken på bortais. Bäcken som besegrade GIK i ÅVA, första rundans enda poängförlust. Positivt inför kvällens match är att laget är komplett, mindre bra är att det inte fanns is att träna på i går kväll, Skribenten kollar läget med lagkapten Gustav Svensson.

En knapp förlust i första mötet mot Bäcken, trots att GIK dominerade stora delar av matchen, Varför går det bättre den här gången?

— Vi behöver komma ut fokuserade och förbereda. Gör vi det och presterar vår bästa hockey så vet vi att vi kan slå alla lag i vår serie.

Gustav vet vad som krävs och säger det. Men så var det detta med isen. Hur gör man?

— Vi har haft fys och möte idag, det är så klart inte optimalt att vara utan is. Men tycker vi gjort det bästa av situationen så de ska inte påverka något.

Så sant, så sant. Men läget i truppen är ett glädjeämne, att tränarna utan större problem kan ställa fyra femmor på isen.

— Det är otroligt viktigt. Med full trupp orkar vi hålla ett bättre tempo på isen, samtidigt som det är viktiga spelare som kommit tillbaka som kan gå in att bidra åt laget.

Skribenten har konstaterat att laget har fyra femmor som kan leverera, men också att det finns en trygghet i att ha seriens kanske bästa målvaktspar. Är det kanske lite överdrivet att resonera så?

— Överdrivet tycker jag verkligen inte att de är, statistiken säger ju sitt och att vi har två målvakter som presterat på hög nivå under inledningen är inte någon hemlighet direkt.

Till sist, eftersom det finns de som redan har börjat spekulera i om det blir Hockeyettan i ÅVA nästa år. Har Gustav koll på vilka i laget som redan har spelat där tidigare?

— För GIK? De är några som spelat Hockeyettan, men i GIK tröjan tror jag bara de är Adam och Nils, är dock inte säker.

Två rätt av två möjliga och vi får hoppas att laget tar ett steg närmare målet i kväll.


Publicerades 2021-11-10