Is-med-klubbmärke

Inför Boro/Vetlanda HC-GIK (och resten av veckan)

Laget har ett tufft program den här veckan. I kväll väntar den uppskjutna seriepremiären för Alltvåan, sen på fredag en ordinarie omgång med samma (!) motstånd, och på söndag borta mot Tyringe. Cooper Leitch ansiktsuttryck säger att han gillar läget.

— Nu andra halvan märks det att vi spelar i en bättre division. Covid 19 gjorde att det blev förseningar och svårare för grabbarna att hålla sig i form. Men det var lika för alla.

Så sant som det är sagt, Men undan för undan får laget feedback på var de står och kan sätta upp delmål, det vill säga att vinna matcher, på väg mot det stora målet.

— För oss är det viktigt att fokusera på det vi kan göra något åt, att vinna nästa match.

Alltid viktigt, men ännu mer nu när en haltande tabell gör det svårt att avgöra hur man ligger till.

Match var annan dag, nästan som på två nivåer upp i seriesystemet. Hur förbereder man sig för det?

— Tre matcher på en vecka, det är tufft. Vi var lediga från träning söndag och måndag för att återhämta oss. Tisdag kväll tränade vi och nu är vi redo för uppgiften.

Om Boro/Vetlanda vet inte Cooper så mycket, men återigen det är en svårare serie nu. Då är det lätt för skribenten att ta till klyschor som ”spela sitt eget spel”, Men vad är GIK:s eget spel?

— Vi satsar på snabbhet. Vi vill få i gång spelet snabbt efter avbrott. Snabba spelvändningar och bra förstapass.

En kortare diskussion om Grästorp som ishockeyort följde och Cooper känner sig bekväm med storleken på Grästorp och till trivseln bidrar att han bor i samma hus som flera av de andra utländska spelarna. Stödet från publiken uppskattas mycket.


Publicerades 2022-02-02