Is-med-klubbmärke

Inför Enköping-GIK

Ska segertåget fortsätta i kväll? Trots decimerad trupp känns GIK som ett stabilt topplag.

Enköping kan tyckas vara en lätt motståndare efter övertygande 6-2 hemma, men i likhet med alla andra lag i serien har de sett om sitt hus och är väl rustade inför avslutningen av Hockeyettan Västra Vår.


–   De är bra nu och har vunnit några matcher mot bra motstånd. Det blir en tuff match för oss, säger Sergei Joukov.


Samtidigt går det inte att komma ifrån att GIK har blivit ett lag som vinner oavsett hur laget ser ut.


–   Med lite tur och skicklighet är det så. Vi har lärt oss att föra matcher och det känns bra.


De senaste veckorna har flera yngre spelare som många inte ens tänkt på som a-lagspelare fått chansen att vara med och levererat. Vad är det som avgör vem som får chansen?


–   Det gäller för oss att se till att de är ödmjuka, att de jobbar för fullt här varje dag och presterar på en hög nivå både på träning och matcher.


–   Vi har blivit proffsigare på alla punkter och de som är här och jobbar i det tysta får en eller två chanser. Vi vill se att de tar över rollerna för de som de ersätter, och det har gått bra. Hela tiden försöker vi lära dem hur man agerar i olika situationer.


–   Det ligger psykologi i det. Man är inte färdig a-lagsspelare för att man tränar med oss. Och det har mycket med inställning och attityder att göra.’


Åter till dagens match. Hur ser det ut i laget?


–   Sellin har haft lite feber, men är på väg tillbaks. Vi har en tunn trupp, men fortsätter på samma sätt. Nu är det Olsén som är borta, säger Sergei tankfullt.


–   Vi laborerar med olika formationer på träningarna, och det gäller som jag sa tidigare att de som kommer in kan ta sina roller.


–   Det gäller att alla jobbar för laget, då vinner vi.


När skribenten frågar Sergei om GIK är ett vinnande lag nu får han ett hjärtligt skratt till svar, men det ligger allvar bakom skrattet.


–   I fjol hade laget flera uddamålsförluster och då var det många som tyckte att det var roligt att spela ändå.


–   Nu har vi en mer vinnande inställning. Vi ska jobba åt rätt håll och vinna matcher, det är huvudsaken. Det gäller för oss att veta vilka som är bäst för dagen och bäst ihop.


Publicerades 2017-02-08