Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Bäcken

Vi pratar med målvakten Simon Zurawski och återvändande forwarden Kaspian Karlsson. 

Seger hemma och förlust borta blev det under Hockeytvåan Södra A. Hur det går i eftermiddag står skrivet i stjärnorna, men det kommer att bli en bra match mellan två bra lag. 

— Jag är ju “ny” här, säger Kaspian. Har inte varit med på någon match än i år, men det är bra fart på träningarna och det kan vi leva bra på. 

En del långtidsskadade spelare är på väg tillbaks och kan nästan betraktas som nyförvärv. Konkurrensen om platserna i laget ökar. En hälsosam situation som säkert kan öka lagets slagkraft. 

Tiden sen det senast var match i ÅVA har spelarna tillbringat med träning på egen hand? 

— Vi har tränat ganska mycket som lag också, säger Simon. Något dubbelpass under mellandagarna. Det känns som vi har höjt farten och intensiteten på träningarna. 

— En del teori har vi haft också, och det har varit bra att träffa laget nu när vi är några nya ansikten, kommenterar Kaspian. 

Kaspian gjorde flera matcher i A-laget i fjol. Blir det en nytändning att komma tillbaka till GIK? 

— Det blir det. Det ska bli väldigt roligt!  

Det är klokt att ta en match i taget och se vad det räcker till, men det går ändå inte att undvika att se fram emot våren och hur det kommer att se ut då. 

— Det är farligt att mer än en match och en träning i taget. Fast givetvis har vi som mål att ta oss vidare till en kvalserie i vår. Så är det ju!, säger Simon. 

Jämfört med i fjol är truppen bredare, spelarna har tydligare roller och givetvis mer erfarenhet. Så det finns all anledning att se fram mot slutet av säsongen. 

Börja våren med laget i ÅVA kl. 16:00! 


Publicerades 2020-01-05