Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Borås

Söndagens besvikelse är historia. Nu är det en ny dag med nya möjligheter!

– Nu har vi fått en match i benen. Nu måste vi upp på alla positioner, ledare såväl som spelare, säger Peter Larsson. Tydliga besked, nu gäller det i tio omgångar.


– Det är som Peter säger, nu har vi fått vår första match och vi ska ha klart för oss att det är inga dåliga lag vi möter. Alla är taggade och det är klart att de vill slå GIK som kommer från Hockeyettan, fortsätter Niklas Werner.


– Det var lite nerver i helgens match. Killarna var kanske överladdade. Jag tror absolut att vi kan vinna mot Borås i morgon (idag).


I söndags noterade skribenten att alla femmor fungerade bra ihop, trots att en spelare som fick utgå i inledning av matchen gjorde att ledarna fick tänka om.


– Vi fick ändra om en del. Sen hade vi en andraperiod som var åt pipan med alla utvisningar. Därav så var det spelare som inte fick spela alls under de tolv minuterna. Vi kom egentligen aldrig in i matchen då.


Och då undrar vän av ordning om det inte hade gått att anpassa spelet efter domarens nivå?


– Utvisningarna berodde mycket på oss själva. Vi kan tycka att en del var billiga, men vi var inte påkopplade där. Lite nervositet och så; vi kommer från ettan och möter ett division II-gäng.


– Man tycker att det här ska vi greja lätt, fast det är klart att de vill till ettan. Annars hade de kunnat tacka nej till kvalet.


Borås, ett gammalt fint lag som har förflutet i Hockeyallsvenskan, även om det var några år sedan. Hur bra koll har ledarstaben på dem?


– Vi har varit där och kikat och vi har väl hyfsad koll på dem. Men det är ett lag som liknar Mörrum, forecheckar hårt och så. Så vi kommer att möta något liknande motstånd. Och det är ju klart, det är ett anrikt lag som vill visa hemmapubliken. Det blir säkert 1500 åskådare där i morgon.


Och om någon händelsevis känner sig osäkra på hur det ska gå i Borås så har Niklas och Peter klara besked:


– Det ska bli ett bra resultat, absolut. Så är det bara, vi har inget att vänta på.


– Hoppas att det kommer lite grästorpare.


Publicerades 2018-03-14