Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Grums

Några få ord inför årets andra träningsmatch, mot Grums, var det tänkt att bli. Men det blev mer än så.

–   Träningsmatcherna är som en examen i vad man har jobbat med på träningarna, särskilt om man kommer som ny tränare med nytt spelsystem och så vidare. Som ett diagnostiskt prov på det man tränat på under veckan, säger nye tränaren Tomas Sandlin.


Om arvfienden Skövde bjöd på tufft motstånd måste väl Grums betraktas som en lättare match?


–   Jag vet inte det. Jag tror att Grums har fått ihop ett riktigt bra lag också. Sen är det inte så att man tittar så väldigt på resultaten på träningsmatcherna. Det är mer prestationen i sig man tittar på.


–   Målsättningen mot Grums är att prestationen ska bli bättre än sist mot Skövde. Att det vi såg under den matchen som kanske inte var på topp ska vara bättre nu.


Under de två första träningsmatcherna kommer Tomas att använda alla spelare i truppen och alla kommer, beroende på omständigheterna, att få ungefär lika mycket istid. Detta för att alla ska få chansen att känna på grundspelet. Sen är det dags att hitta formationer och special teams.


Nu har han börjat bli varm i kläderna, även vad gäller det som händer och sker utanför rinken och ute på byn. Att det finns ett hockeyintresse i Grästorp har han märkt.


–   Ja det tycker jag att jag märker, jag har ju hållit till på hockeytokiga orter förut. Om man är på ICA så kan det bli ett ”lycka till i morgon” och sådana grejor. Sen är det svårt att vara anonym på en liten ort.


Tomas avslutar intervjun med att förklara att prestation det är det man kan påverka själv. Det som inte beror på motståndarlaget och yttre omständigheter.


–   Prestationen sitter här uppe, säger han och pekar mot pannan.


Publicerades 2017-08-22