Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Helsingborg (och kvalet till Hockeyettan!)

Av en samling individer har det blivit en homogen grupp med ett tydligt mål för avslutningen av säsongen: Att vara med och hota om en plats i Hockeyettan.

Det har varit en del snack i tidningar och på andra ställen att ”nu är det bara att gå ut och njuta”. Eller som Andreas Högosta uttrycker det:


Nu ska vi ut och ha roligt, med fokus på det vi ska göra.


— Har vi inte fokus kommer vi inte att vinna matcher, och då blir det inte roligt, fortsätter Marcus Johansson som har en del egna erfarenheter som spelare av kvalhockey med GIK. Men vad är skillnaden mellan ett positivt och negativt kval?


— Det är mycket mer avslappnat nu.


— Skillnaden är att om det är ett negativt kval har man en enorm press på sig att hålla sig kvar. Nu har lagen som kommer underifrån definitivt ingen press på sig. Vi är motiverad att göra bra ifrån oss även om det inte räcker till att gå upp, förtydligar Andreas.


Inga löften om resultat eller placeringar, men:


— Vi ska göra tio dj-kligt bra insatser. Sen får vi se hur långt det bär.


Veckan som har GIK ägnat sig åt att vila sig i form. Eller?


— Vi har nött på försvarsspel och sen andra detaljer i spelet. Det gäller också att hålla allt vid liv, det är tätt mellan matcherna nu och vi ska hålla oss igång.


Bland motståndarna tillkommer två lag från Hockeyettan; Halmstad och motståndarna i premiären i kvalet, Helsingborg.


— Om Helsingborg vet vi att de är stora spelare som kommer med bra fart för att smälla på och sätta sig i respekt.


Men GIK har en plan för att möta det.


— Att vi är hundraprocentigt påkopplade för att göra det vi ska göra. Vi har fått fram lite om hur de spelar och hoppas på att lösa det.


Nu är det dags för laget att visa att de även fortsättningsvis håller måttet när motståndet blir tuffare och kraven ökar.


— Jag tycker att vi har bevisat hela säsongen att när det har varit viktiga och roliga matcher så har vi presterat. Det gäller nu också; vi har tagit små kliv hela tiden och det kan vi göra nu också.


— Vi är som bäst när vi har kniven mot strupen.


Klockan 16:00 i eftermiddag börjar det. Var där!


Publicerades 2019-03-10