Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Helsingborg

Efter att ha pratat med Oliver Celec i dryga fem minuter är skribenten övertygad om att både inställning och kompetens räcker till en angenäm avslutning på säsongen.

– Slutar man att vara optimistisk kan man lika gärna ge upp. Samtidigt, den dagen man blir nöjd med det man gör blir man mätt och det får man inte vara.


Olivers inledande ord är lätt att tolka som en ständig missnöjdhet. Men nej; det är en strävan efter ständiga förbättringar precis som på vilken arbetsplats som helst. Förbättringar som ska säkerställa att GIK spelar i Hockeyettan även nästa säsong.


– Absolut, det ska inte vara några problem! Vi är alldeles för bra för att ens vara med och kvala nedåt.


Avsluten har varit ett ”kärt” samtalsämne de senaste veckorna, att de är orsaken till att pucken inte vill trilla in trots att spelet i sig har fungerat. Vad har laget gjort åt det?


– Alla tre tränarna är på oss hela tiden varje träning: ”Tänk på hur ni skjuter”. Det behöver inte alltid vara för att göra mål direkt, det går att göra mål på returerna också. Vi jobbar på att öka trafiken framför mål så att vi får farligare avslut.


Vad har ändringen från två till tre tränare betytt?


– Största skillnaden är på matcherna. Det har blivit lättar för Tomas att coacha oss och ge feedback när Urban sköter om vem som ska in på isen.


På söndag väntar Helsingborg hemma.


– Det ska bli en bra match. Senast hemma mot dem vill jag minnas att vi ledde klart, sen tappade vi helt och hållet. Släppte in två-tre mål när det bara var minuter kvar och det avgjorde matchen. Den här gången ska vi stänga igen det från början, tidigt.


Och Olivers minspel säger att det är allvar och inga tomma ord.


När intervjun var i stort över kom en lagkamrat förbi och hojtade något om ett instagramkonto. Skribentens nyfikenhet väcktes.


– Det är min träningsdagbok. Jag lägger upp ett inlägg varje gång jag tränar, filmar mina träningar och så. På så vis kan jag hålla koll på hur det ser ut, vad jag gör och vad jag förbättrar. Även för att min pappa ska se vad gör och kan följa mig.


Publicerades 2018-01-20