Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Hovås

Stämningen är hög och självförtroendet är det inget fel på. I kväll, inför den trogna publiken i ÅVA, ska den första trepoängaren komma.

Skribent börjar med att fråga hur laget ska vinna. Att de kommer att vinna ser han som självklart.


– Hur ska vi göra, bra fråga!, säger Andreas Högosta och drar lite på orden.


– Ner med axlarna, slappna av. Gå ut och ha roligt!


Sen förklarar han närmare vad han menar.


– Det känns som att vi är lite spända inför match och det tar en del av vår kapacitet. Vi är ett lag med hög kapacitet, men vi ar inte riktigt visat det än i sextio minuter.


Förutom att årets trupp innehåller allt som behövs för att nå framgångar är det enligt samstämmiga uppgifter ”ett gôtt gäng utan energitjuvar”.


– Det håller jag med om. Det hör man när man sitter här inne och det är tjo och tjim och alla pratar med alla.


– Ger vi det tid så kommer resultaten. Man måste vara ärlig mot sig själv och gruppen också, har det inte varit bra ska man säga det. Vi är vuxna människor.


Så sant som det är sagt. I förmågan att analysera; göra och göra rätt så många gånger som det behövas finns en av nycklarna till framgång.


Kvällens lag kommer att se ungefär som senast. Lite ändringar i formationerna blir det alltid. Sen är Niklas Svensson tillbaka i laget.


– Det är ärlighet som gäller och att inte hymla med något. Säga som det är., Andreas förklarar hur man hanterar en situation där en spelare kanske inte får så mycket istid som förut.


En del fans undrar om det är aktuellt att låta några juniorer spela.


– Vi har använt två i en match, sen får vi se. Vi plockar i dem när de behövs, när det är mycket folk borta.


– De som har varit med har gjort vad vi har förväntat oss av dem. Samtidigt är det en erfarenhet för dem, att växa in i rollen.


Till sist hälsar Andreas Högosta och skribenten publiken välkomna till ÅVA, att heja på laget och hjälpa det ta tre poäng.


Klockan 19:00 i kväll är det dags. Var där!


Publicerades 2018-10-10