Is-med-klubbmärke

Inför GIK – IK Guts Finspång

Det pekar åt rätt håll för GIK nu och i kväll är det upp till bevis mot IK Guts, tvåa i serien efter Vänersborg, tre poäng efter men med två matcher mindre spelade.

Som en del av den nu senast hetaste femman har Edouard Ouellet en stor del av framgångarna. Efter dryga två månader trivs den ambitiöse och snabbe kanadensaren bra med tvåhundra kvadratmeter större is och allt annat som är annorlunda.

— Jag har velat spela i Europa sen jag var junior och min agent hittade det här laget åt mig. Så långt tycker jag att det har gått bra. Jag tillför mycket energi och en positiv inställning. Jag kommer till rinken med ett leende på läpparna!

Och så var det frågan om varför kedjan Ouellet – Sandström – Mourujärvi är så het just nu?

— Vi är en snabb kedja, jobbar hårt och stöttar varandra. Det betalar sig och vi ska fortsätta på det viset.

Ett mycket bra bevis på att i GIK finns det inte första, andra, tredje och fjärdefemmor. Bara femmor som ska leverera. Och det gör de.

Om kvällens motstånd vet Edouard inte så mycket, de kommer från en annan serie och det är första mötet lagen emellan.

— Det som gäller är att vi kommer väl förberedda och spelar vårt spel så bra som möjligt.

Skribenten noterar att det finns två spelare i bortalaget med förflutet i GIK. Förutom målvakten Simon Zurawski också högeryttern Nikita Reyn.

Kvällens match blir den första på väldigt länge som kan spelas utan några restriktioner för publiken.

— Det ska bli spännande. Även om hallen inte är så stor är det roligt med mycket publik som hejar på oss.

I ett längre perspektiv har Edouard den rätta och självklara inställningen att lag kan ta sig till Hockeyettan om det fortsätter att spela sitt spel. Nästa steg tas i kväll klockan 19 i ÅVA.


Publicerades 2022-02-09