Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Köping med Jakob Wulcan

Han är en av de två spelare som var med i laget när GIK gick upp i division 1 och hur årets säsong slutar vet vi inte än. Men i eftermiddag är det match igen. En match som inte saknar betydelse, trots att den inte ”gäller något”.

Jakob Wulcan befinner sig trots sin ringa ålder i slutet av i sin åttonde säsong med laget! En karriär som började med drygt tio matcher redan vid sexton års ålder och med undantag av en säsong i Frölunda J18 har han varit GIK trogen. Hans stora hjärta bevisas även av att ha är mitt inne i ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2017/2018.


–   Det har varit kul. Roligt med lite mer segrar och så. Det är lättare att åka hit då.


Självklara frågor får självklara svar. Man kan bara ana hur det känns för en av lagets veteraner att ha nått så långt som de har nått hittills i år, särskilt med tanke på hur många säsongsavslutningar som har varit en kamp för att överleva. Men i eftermiddag är det en ny match, och hur gör man för att motivera sig när början på fortsättningen redan är klar?


–   Det gäller att ha goda vanor, att försöka vinna den här matchen också för att få gott självförtroende inför förkvalet.


En sund och proffsig inställning – är det match ska man göra sitt bästa för att vinna.


Just idag kan vi kanske tillåta oss att titta lite längre fram än bara dagens match. Finns det kanske någon favoritmotståndare i förkvalet? Tranås och Helsingborg spelar en direkt avgörande match i eftermiddag.


–   Helsingborg har vi aldrig mött och Tranås brukar bjuda på bra matcher. Det har ingen betydelse, det är matcher som vi måste vinna i vilket fall som helst!


Även om Jakob strålar av sunt självförtroende är han tillräckligt ödmjuk för att påpeka att det fortfarande finns saker som kan bli bättre, både för laget och för honom själv.


–   Vi har spelat bra fem mot fem och i Boxplay hela säsongen, men spelet i Powerplay kan bli ännu bättre. Och för egen del skulle jag vilja få fart på målskyttet igen.


Klockan 16:00 i ÅVA är det dags igen. Var där!


Publicerades 2017-02-19