Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Köping

En av anledningarna till GIK:s fina resultat så långt sägs vara att många unga spelare har fått chansen att spela mycket och därigenom fungerat som avlastning åt de äldre och rutinerade spelarna.

Viktor Johansson är en av de unga talangerna och han har inte nöjt sig med att vara avlastning. Allt som oftast har han utgjort ett backpar i förstafemman tillsammans med nästan lika unge Markus Andersson och förvaltat förtroendet väl.


–   Jag tycker att det har varit bra än så länge. Vissa matcher bättre och andra sämre. Det var kul att få chansen, säger Viktor själv i en blygsam kommentar.


–   Jag har mest varit back, och jag testade som forward förra säsongen och lite denna.


Nu är hockey ändå en lagsport och Viktor ser i likhet med sina lagkamrater positivt på inledningen av denna säsong, den bästa inledningen sen första säsongen i Hockeyettan.


–   Det är ett bra lag, en bra grupp. Alla drar åt samma håll och det är det som det beror på.


Vilket stämmer med skribentens intryck och inte heller utesluter att det alltid finns en formation eller en individ som kan ta ett steg framåt och avgöra en match.


I morgon (läs i kväll) är det dags att möta Köping. Första mötet lagen emellan slutade 4-2, men då ska det sägas att Köpings sista mål gjordes i tom kasse när GIK jagade en kvittering.


–   Det blir en tuff match, det var det senast, och jag tror på seger. Vi är inne i en bra period nu, laget går bra.


Publicerades 2016-11-23