Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Kumla

Petr Mainer debuterade i GIK i onsdags borta mot Skövde. Tyvärr blev han skadad och borta cirka en vecka. Det förhindrar inte att han har något att säga inför eftermiddagens match.

– Jag hade ett kontrakt med ett lag i Tjeckien, men fem dagar före säsongen startade rev det upp det. Jag var intresserad av att spela i Sverige och nu är jag glad över att vara här, säger Peter som en förklaring till varför han hamnade i Grästorp.

Eftersom det fanns en del detaljer att lösa hann han med att träna en del med laget innan kontraktet var klart, och hans intryck är gott, både av laget och av föreningen. Han tycker att organisationen verkar bra, och att laget har potential. Nu när det dags att visa det under resten av säsongen.

Det var snabba ryck i onsdags. När bussen lämnade Grästorp visste Petr inte om han skulle få spela eller inte. Men de sista bitarna föll på plats och han tycker inte att det störde hans förberedelser så mycket. Det var bara att åka med till Skövde med grundinställningen att det skulle bli spel.

Tyvärr blev han som sagt var skadad, dessbättre bara i mjukdelarna i axeln. I eftermiddag kommer han att vara med på uppvärmningen tillsammans med laget, och hoppas på att vara tillbaks inom en vecka.

Petr tyckte att laget kämpade bra mot Skövde, som är ett av de bästa lagen i serien, och förtjänade sin poäng. Om de tar med sig det som fungerade bra mot Skövde blir det fler poäng i eftermiddag.


Publicerades 2014-10-26