Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Kungälv

Gustav Svensson har under sina år i GIK utvecklats från en lovande junior till en stabil spelare i Hockeytvåan. Samtidigt har hans ledaregenskaper utvecklats och han är säsongens lagkapten.

— Det är många som hade kunnat bära C. Det är ett förtroende och det känns bra.

Gustav kom som sagt var till GIK som förstaårssenior och han har haft en del att lära sig.

— Det skiljer sig en del mellan junior- och seniorhockey. Jag har mognat under de två åren och lärt mig att ta rätt beslut på isen.

Om lagets utveckling har Gustav bara gott att säga.

— Redan första året var vi ett ungt och hungrigt lag och sen har vi tagit flera steg varje år. I år känns det riktigt kul och det började redan i fjol med de nya tränarna med mycket energi som spred sig i gruppen.

I det här skedet av säsongen är det dags att fråga om det börjar bli ett lag av denna härliga grupp av individer.

— Det får du fråga tränarna, säger Gustav och fortsätter.

— Vi har testat olika formationer, det är väl det man gör under försäsongen. Sammanhållningen i gruppen var bra från början och vi har roligt tillsammans.

Vilket skribenten tolkar som roligt i betydelsen att lösa uppgiften tillsammans, inte att bara ställa ut skridskorna på isen och låta det gå som det går.

— Det är roligt att komma till träningarna och spela i ett sådant lag, att möta spelare som har ett mål och vi ska nå det tillsammans.

Träningsmatchernas främsta syfte är att testa spelsystem och sådant, men eftersom spelarna är tävlingsmänniskor vill de vinna alla matcher. Morgondagens (läs kvällens) match mot Kungälv är årets första inför hemmapubliken.

— Vi är ett ungt och hungrigt lag som spelar med mycket energi och skridskoåkning, ett hårt arbetande lag som vill vinna till varje pris. Sen har vi många spelare med finess, som bjuder på hockeygodis, om man gillar den sortens hockey.


Publicerades 2021-09-08