Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Kungälv

Vi snackar med Jimmy Krusell.

Nu är det dags för GIK att börja på en ny fin sekvens av segrar. Är det något som tränarna tror på?


Det gör jag. I går innan träningen hade vi möte med spelarna och gick igenom framför allt vårt försvarsspel; hur vi ska agera så att vi får lite mer tydlighet. Det är nyttigt med repetition.


— Det handlar om hur vi ska agera med och utan puck i egen zon. Hur vi ska agera när vi vinner puck och bygga upp anfall.


Begreppet ”spel utan puck” kanske tarvar en förklaring för de som inte är så insatta.


— Det handlar om hur vi vill agera när vi vill sätta stopp i egen zon, hur våra backar ska agera, vem som är gubbe nummer två och tre och så vidare. Vi måste han en tydlighet för vår förste kille som går ut och tar kampen med motståndarnas puckförare.


I morgon (läs: i kväll) väntar Kungälv.


— Jag vet inte jättemycket om dem. Det är första mötet i år. Vad jag har förstått har de ett ungt och piggt lag som vill framåt. Vi kommer att lägga allt fokus på vårt spel och vår insats.


Enligt skribenten helt rätt tänkt. Motståndarna i den egna matchen kan man göra något åt, resten av matcherna är det ingen idé att bekymra sig om.


— Vi får se i morgon hur matchen utspelar sig. Det blir lättare andra gången när man vet lite mer om dem. Men helt är vi så bra att vi ska kunna styra matchen.


Laget vill visa sig som starka på hemmaplan. De både uppskattar och behöver ert stöd. Var där!


Publicerades 2019-10-16