Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Lindlöven

En av säsongens svåraste matcher väntar och till idag har Henrik och Roman fått förstärkning i båset.

Emil Zingmark var namnet, VHC-ikon, och han får presentera sig själv:


– Det är en utmaning som jag gillar. Jag känner Henke sen urminnes tider och tycker att det är fantastiskt att få jobba tillsammans med honom och Roman. Att få bidra med det jag kan och se och lära.


– Jag kommer att vara här säsongen ut, och framtiden vet man inget om…


Henke får förklara hur kontakten togs:


– Jag ringde Emil i förrgår och sen har det gått fort. Jag vet vad Emil har att tillföra, inte bara hockeymässigt. Han har mycket att tillföra när det gäller att bygga en grupp. Mycket av det såg man på vad han gjorde med Vänersborg förra året. De var tolv man på första träningen, och sen går man upp från trean till tvåan med knappt något folk. Det gör man inte om man inte kan få gubbarna att jobba ihop.


– Vi har haft en bra grupp här. Nu gäller det att få lite mera glädje och inte bara hårt jobb. Plus ett par ögon till som ser på vad vi gör.


I morgon (läs: idag) väntar Lindlöven, enligt skribenten och många andra den enda motståndare som GIK har haft riktigt svårt för. Henke håller inte med, och han har rätt i sin analys av de tidigare mötena:


– Vi har spelat tre matcher mot dem. Två har slutat 3-0 och den tredje 5-0. Senast körde de över oss fullständigt i första perioden och vi ligger under med 1-0. Vi spelar ut dem i andra och ligger under med 3-0, och i tredje blir det 4-0 och 5-0. Matcherna före det har vi varit med. Nu vill vi spräcka nollan och ta poäng!


– Det är vi mot världen, jag hävdar bestämt att vi är absolut inte där tabellplaceringen visar. Nu har vi sju matcher på oss att bevisa det, säger Henke med eftertryck.


– Vi har en tanke och en idé om hur vi vill spela i morgon, och det kommer att kräva x antal kilometer i timmen på skridskorna.


– I morgon ska jag vara med och se och lära och läsa in gruppen så fort som möjligt. Jag ser fram emot 4:21 in i första perioden – då spräcker vi nollan, säger Emil.


– Se till att ni kommer hit. Lördagsmatcher är väldigt trevliga; före, under och efter matchen. Vi behöver ert stöd, avslutar Henke.


Publicerades 2016-01-23