Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Skövde

Enligt Carl-Johan Svensson är Skövde ingen omöjlig motståndare.

Carl-Johan Svensson är tillbaks i GIK för att stanna. När han vänder tillbaks är det med erfarenheter från fyra andra division I-klubbar och en allsvensk i bagaget. Hans snittpoäng – 1,05 på 219 matcher i division I -imponerar.


Lika viktiga är hans ledaregenskaper på och vid sidan av isen. Hans ålder och erfarenhet gör honom till lite av en pappa för de yngre spelarna och han hanterar även mediakontakter på ett bra sätt.


–   Tror vi har god chans till att ta tre poäng. Men det kommer krävas en 100% insats, Carl-Johan är optimist och realist på samma gång. Skövde är inte oslagbara.


–   Skövde har förstärkt det senaste och är alltid ett bra lag. Men absolut ingen omöjlig motståndare. Powerplay/boxplay tror jag blir avgörande.


På frågan om hur årets trupp står sig i jämförelse med den som var senast han representerade GIK svarar han:


–   Svårt att svara på. Ganska likvärdiga trupper. Jonas Lönn och Jacob Bertilssons skott hade ju inte skadat att lägga till i truppen.


Vi ber honom säga något om sina kamrater i förstakedjan:


–   Jag och Sellin känner varandra väl. Sellin är en modern, snabb spelare som drar upp skridskoåkningen.


–   Hugo har spelat med oss sen match ett och har gjort det kanonbra. Han är center i grund och botten men har spelat ytterforward. Bara det är starkt gjort. Sen har han levererat mycket mål och poäng också efter en fjolårssäsong där han hade en defensivare roll.


Om Carl-Johan saknas i eftermiddag så beror det sannolikt på något som är större och viktigare än hockey.


–   Att bli pappa ska bli vansinnigt roligt. Enda jag kan säga, avslutar Carl-Johan.


Publicerades 2016-11-05