Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Stenungssund

Nu gäller det.

Inte ens skribenten hade kanske vågat hoppas på det för några månader sen, men helt plötsligt lossnade det. I eftermiddag har laget det i praktiken i egna händer. Gissa om alla är tända på uppgiften – veteranen Jonas Lönn är det.


Nu har vi fått en chans till och det känns väldigt inspirerande. Vi har letat efter spelet hela säsongen, det har varit lite fram och tillbaka. Bra och mindre bra prestationer.


— Det sista har vi spelat lite enklare och börjat få dit puckarna.


Och varför går det vägen mot Stenungssund? Jonas Lönn bryr sig inte om matematiken utan har fokus på det som laget själva kan påverka.


— Vi får göra vårt i första hand, till 100%. Nu är det hemma, så det ska gå vägen.


Men hur det än går så har GIK redan nu ett bra läge inför våren.


Skribenten kan inte annat än imponeras av att Jonas Lönn fortfarande har drivkrafter att spela ishockey. Första gången han ar i GIK var för fjorton år sedan och han är nu mitt i sin nionde säsong med laget.


— Det är klart att det är kul, men det tar tid och det är ett dilemma. Samtidigt är det kul att hänga med grabbarna och laget och hålla igång.


Fler säsonger kan vi kanske inte hoppas på, fast Jonas är tydlig med att han gärna vill vara med om att föra GIK tillbaka till Hockeyettan igen.


Publicerades 2018-12-16