Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Surahammar

Fjärde raka? Joel Nyberg verkar optimistisk.

Joel är en urgrästorpare för vilken hockeyn är mer än bara en idrott, den är lite av en livsstil. Som den äkta lagspelare han är vet han det alltid finns en uppgift, även när man inte får så mycket istid; att med gott humör peppa sina kamrater till stordåd, med mera.


Är man på språng till en träning är det inte alltid tiden räcker till en djupintervju, men från Joel kan man alltid få några kommentarer levererade med glatt humör.


Även om det såg tungt ut i början, har årets GIK kommit sig snabbare än många tidigare år. Vad beror det på?


– Det handlar om inställningen hos spelarna, det är mest det. Vi har fått en vinnarinstinkt, en annan blick för spelet och gått ihop som ett lag,


Vilket skribenten tolkar som en annan syn på hockey, som att ”resultat” är viktigare än prestation, samtidigt som man har kul ihop.


Joel hör till de som på ett föredömligt sätt verkligen har kämpat för att ta en plats.


– Ibland får man spela, ibland inte. Men visst har jag tagit ett steg framåt jämfört med tidigare år. Försäsongsträningen har varit ruskigt bra i år, det är en annan tanke bakom, så jag är bättre fysiskt förberedd. Sen har jag blivit ett år äldre.


Vid sidan om isen är det lätt att missta Joel för blyg, men han kan vara slagfärdig när man vill ha ett snabbt svar på en fråga, exempelvis hur det går i morgon (eftermiddag)?


– Det känns bra där inne i omklädningsrummet. Det blir seger med 3-1!


Var där!


Publicerades 2016-10-26