Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Trollhättan

Ett klassiskt derby som brukar innebära en del dramatik, även om det inte kan bli samma sak med blott femtio åskådare på läktaren. Det är vad som väntar i kväll, även om man kan se lättnader längre fram. Björn Gabrielsson är i alla fal nöjd med sina första månader i GIK.

— Överlag har det varit jättebra. Organisationen sköts superbra. Vi har tränat hårt och vi har haft några riktigt bra prestationer och några mindre bra.

I kväll väntar Trollhättan, ett lag som till slut bjöd på rejält motstånd i seriepremiären. GIK tog ledningen med 3-0, kom tillbaka och vann till slut med 5-4 efter förlängning. Så ska det inte bli igen, om man lyssnar på Björn.

— Det som är viktigt att vi är påslagna från början och håller i det. Vi är extremt revanschsugna och tända. Vi ska inte bli nöjda, så kändes det förra gången.

— Det är bara för var och en att gå in i sig själv och hitta det som får en att tända till. Det är det som är det svåraste med hockey, det psykologiska, att inte underskatta någon.

Hockeytvåan Södra A är ingen lätt serie. Alla lag kan slå alla om förutsättningarna är de rätta. Det går inte att bara gå in och ställa sig på hälarna och tro att man ska vinna. Björns svar på skribentens fråga om hur bra han tycker att serien är förvånar ändå.

— Jag säger att det är en bättre nivå än vad jag hade förväntat mig. Jag visste att vi, Vänersborg och några till höll bra klass. Men jämnheten och bredden i serien imponerar. Den håller ungefär samma nivå som Hockeyettan Norra, som jag spelade i fjol…


Publicerades 2020-10-23