Is-med-klubbmärke

Inför GIK-Värnamo GIK

Den reslige yttern Anton Heikari yttern trivs bra både med Grästorp och med GIK. Han tycker att ÅVA är en bra anläggning och omklädningsrummet är det bästa han har sett. Publiken är bra, och intresset stort i förhållande till ortens storlek.

—Jag minns vår första match, ett derby mot Vänersborg. Jag blev förvånad över hur många som kom och atmosfären var fantastisk. Hoppas det blir fler sådana matcher.

Vilket skribenten försäkrade.

Han är nöjd med laget presterade under Hockeytvåan.

—Vi gjorde ett bra jobb som ett lag. Starten var inte så bra, men tog samman som lag och mot slutet hade vi en lång segersvit.

—Vi växte som ett lag och nu har vi ett starkt lag där alla känner till sin roll. Vi tränar hårt, blir bättre dag för dag och jag ser fram emot kvällens match.

Är han besviken med poängskörden så långt i Alltvåan?

—Ja, något, men det var svåra matcher. Förmodligen de svåraste, och det var nära för oss. Bara några centimeter från poäng. I framtiden måste vi bli bättre de sista tio minuterna, ha bättre fokus på allt vi gör.

—Vi är som bäst när vi får en bra start, det bara rullar på och hela laget är med. Det finns ingen som matchar oss då.

Skribenten och Anton är överens om att det är bra med ett lag som har fyra formationer som kan göra mål och också gör det. Vilket innebär att det vid behov längre fram finns spelare som kan ta ett kliv framåt.

—Många lag har en eller två kedjor som kan göra jobbet, vi har fyra.

Det bådar gott inför kvällens match.


Publicerades 2023-12-20