Is-med-klubbmärke

Inför HA74 Sävsjö – GIK

Det finns inga lätta motståndare på den här nivån eller den här serien, men Tomas Sandlin verkar hoppfull inför starten av Hockeyettan Södra Vår.

Vad är det GIK har på gång?


– Framför allt så är det lite fler segrar än vad vi hade innan jul. Vi har en tydlighet och en målbild -grabbarna har bestämt sig för att GIK ska spela i Hockeyettan även nästa säsong. Det syns i ögonen på dem!


Laget har fått en förstärkning i ledarstaben i form av Urban Prytz som har en gedigen bakgrund, senast som huvudtränare för Västergötlands TV-pucklag 2016-2017.


– I och med att vi har fått in Urban kan vi vara mera på grabbarna. Vi har alltid minst fyra ögon på isen. Tidigare har vi missat en del och inte kunnat rätta till precis när det har hänt, det är då man kan göra det, framför allt på träning. Det känns bra.


Att Urban känner entusiasm inför uppgiften är inte att ta fel på när man hör hans positiva ord om det han har sett hittills.


– Mitt intryck hittills? Väldigt bra; härliga grabbar, mycket energi. Frenesi, glädje, bra fart. Det är bara positivt.


Peter Larsson tycker också att det känns bra inför fortsättningen.


– Det är som Tomas säger, spelarna köper det som vi har bestämt oss för och pratat om.


Och det gör även Tomas Lundgren, ansvarig för den sista utposten, målvakterna.


– Det är bra, de tävlar fortfarande.


I truppen ser det bra ut. Marcus ”Rostarn” Johansson är tillbaks och i övrigt är läget under kontroll.


Hur ser tränarna på att börja med en på pappret lätt match? Tomas Sandlin säger med emfas att det inte finns några lätta matcher. HA74 har precis som GIK haft en uppåtgående kurva vad gäller prestationen. Det går inte att ranka någon enskild match som lättare eller svårare än någon annan.


– Vi har samtliga lag under luppen och vet att det kommer att bli sk-tjobbigt och svårt, men vi är beredda att betala priset.


– Om vi snackar prestationen kan vi vänta oss ett lag som kommer att göra allt som står i deras makt för att arbeta ned motståndaren. Vi är beredda att göra vad som krävs för att ta hem poängen!


Publicerades 2018-01-03