Is-med-klubbmärke

Inför helgen den 13/12—15/12

GIK är redan klara för Alltvåans Södra, men det är mycket prestige på spel. Först det heta derbyt borta mot Vänersborg i kväll och sen på söndag en hemmamatch mot Hisingen med seriesegern i potten.
— Det är matcherna som är höjdpunkterna på veckan, säger Mattias Johansson och han verkar lika glad över det intensiva programmet som CJS brukar vara.
Matcherna betyder ”ingenting”, men det finns ingen anledning att ta lätt på dem.
— Det är alltid bra att vinna matcher; bra för självförtroendet och bra för gruppen.
Det börjar med ett klassiskt derby borta mot Vänersborg i kväll.
— Det har man varit med om några själv, som aktiv. Väldigt speciella matcher, roliga, och förhoppningsvis med mycket publik. Hoppas att grästorparna kommer och tittar och stöttar oss, det behöver vi.
Mattias och skribenten är överens om att laget har haft en liten dipp, men att det är bättre att den kommer nu än i slutet av mars.
— Vi är på väg ur den där dippen nu känns det som, det var stabilt sist.
Man kan inte förneka att sjukdomar och skador har stört planeringen och nu när de spelarna har börjat komma tillbaka är de nästan som en förstärkning. Då kanske de sista matcherna i serien är ett bra tillfälle att spela ihop laget som det kommer att bli i Alltvåan?
— Absolut, och därför menar jag att det är viktigt att skapa sig goda vanor. Att spela ihop laget, med kedjor som vi har tänkt att spela med och så.
Hisingen på söndag, ett lag som GIK bör slå. Samtidigt möter Vänersborg Gislaved, ett lag som krigar för en plats i Alltvåan. Resultatet kan efter en serie där det har varit både upp och ner bli serieseger för GIK. Vad skulle en serieseger betyda?
— Att vinna serien är en fjäder i hatten, det gör man inte så ofta.
Såhär i slutet av serien undrar skribenten om det har varit något som har varit extra positivt, något som är värt att lyfta fram.
— Vårt boxplay, det har varit väldigt bra. Vi jobbar hårt och för varandra. Laget i sig en bra grupp, vi har en bra go i laget. Bra killar allihop! Vi har en bra gemenskap, det är lätt att börja misströsta, men det har inte varit något sådant.


Publicerades 2019-12-13