Is-med-klubbmärke

Inför Jonstorp-GIK

Nu är alla matcher nyckelmatcher.

Carl-Johan Svensson förklarar vad som gäller. Jonstorp är inget stryklag, i söndags slog de Mjölby med övertygande 1-5.


Det kommer att bli en tuff match. De har kvaliteter som de inte har visat, de har inte riktigt haft studsarna med sig. För att vi ska kunna vinna måste vi vara med till 100%.


Känslan i GIK är bra.


— Vi är på gång. Skador och sjukdomar hör till, men vi är optimistiska. Vi har en bra go i gänget och vi spelar bra hockey just nu.


Det börjar dra ihop sig nu. Varje match gäller mer och tabellen börjar forma sig som den kommer att se ut efter sista omgången och det gäller att vara bland de fyra bästa för att få två hemmamatcher i play off.


— Precis. Nu är det roligt att vara hockeyspelare, nu vill alla synas från sina bästa sidor. Det är roligt att vara ett lag som kan hota uppåt och att publiken kommer.


Matchen mot Jonstorp innebär en resa på drygt trettio mil. Något som påverkar uppladdningen både kroppsligt och psykiskt.


— Det som är viktigt när man åker så långt är att väcka kroppen när man kommer fram. Man stelnar till i bussen och det gäller att vara redo när det är dags.


En fördel med en lång resa skulle kunna var att man kommer från jobbet mitt på dagen, kommer ifrån vardagen och hinner ställa in sig på att spela hockey.


— Så kan det nog vara. Jag har inte reflekterat över det. Det är nog individuellt.


— Vi kommer att göra allt för att ta med oss tre poäng hem, men det kommer att kräva ett hundraprocentigt fokus. Vi försöker vinna varje match, så får vi se hur långt det räcker.


Publicerades 2019-02-06