Is-med-klubbmärke

Inför Köping-GIK

Sergei förklarar hur man kommer igen efter en förlust, och varför även segrar behöver bearbetas.

–   Visst är det svårt att träna på fredag, efter arbete och dessutom en förlust i onsdags som tar energi. Men vi hade ett bra samtal med spelarna direkt efter, om vad som gick fel. Vi har pratat ut det ur kroppen.


GIKTV:s sändningar har varit uppskattade bland fansen – använder Sergei och Niklas filmer för att analysera matcher?


–   Vi har filmare som följer oss hela vägen. Både hela matcher och highlights så att vi kan se vad vi kan bli bättre på, men även det som ser bra ut att ta med till nästa match.


Skribenten har ofta funderat på om det inte är lika viktigt att bearbeta en seger. Hur är det med det?


–   Ja, det är lika viktigt och det har vi faktiskt gjort. Innan förlusten senast vann vi med ganska mycket och hade inte förlorat på drygt en månad. Vi snackar efter varje match oavsett resultat, det är viktigt både för kroppen och psyket; att rensa bort alla dåliga saker och ta med det som är bra.


–   Anledningen till att det är viktigt att bearbeta även en seger är att man måste behålla energin. Man blir kanske lite för nöjd när man vinner och vinner, och lite var det kanske så i onsdags. Det gäller att alltid vara ödmjuk inför uppgiften.


Nu är det en ny dag och en ny match. Köping borta, ett lag som var en svår uppgift att lösa under hösten. Så svår att det blev två förluster.


–   Vi förlorade båda matcherna och båda gångerna var vi nära att vinna. Vi var inte riktigt med i skallen från början, i grunderna, och inte pigga på skridskorna. Nu kommer vi laddade från första bytet, vi vet vad som ska göras och har den rätta inställningen för att vinna matchen.


Lite småskador och sjukdomar finns det i laget och en isträning har varit inställd. Men det är inget uppseendeväckande, det är en lång säsong och lika för alla lag.


–   Det är inget vi tänker på. Vi har andra spelare som kan gå in och göra uppgiften. Vi samlas på söndag morgon och tränar lite. Sen spelar vi matchen med den energi som behövs.


Publicerades 2017-01-22