Is-med-klubbmärke

Inför Kungälv

Idag är det en ny dag och en ny match. Kungälv står för motståndet, en relativt okänd motståndare då de under sin sejour i Hockeyettan spelade i Södra samtidigt som GIK spelade i Västra.

Ifjol blev Kungälv trea i Hockeytvåan Södra A och slutade sist i Alltvåan. Kungälv spelar enligt uppgift hockey ungefär som Bäcken, lite tuta och köra.


Kalenderbitarna vet också att Kungälv tränas av Conny Magnusson, GIK:s förste tränare i Hockeyettan, samt att GIK:s andretränare Marcus Johansson har sex och en halv säsong i Kungälv bakom sig.


Andreas Högosta låter övertygande när han säger att han och laget har skakat av sig förlusten mot bäcken. Vad har de jobbat med sen i söndags?


Det är mycket frågan om attityd och inställning. Sen är det naturligtvis en del nerver, det var ju premiärmatch. Vi har utraderat söndagen bravader och blickar framåt!


Men hur gör man för att radera en match ur minnet och titta framåt?


– Det är bara att glömma och gå vidare. Det är inga konstigheter.


– Vi har arbetat på vårt spel i stort, hur vi ska agera i olika situationer. Det dagliga nötandet.


Ett självklart svar för ett lag som för flera spelare befinner sig i början av sin första säsong tillsammans. Och som sagt var, idag är det en ny match.


– Det gäller att vi är alerta från början, har rätt attityd och alla sinnen påslagna när pucken släpps.


I truppen är det inga sensationella nyheter. Skador och sjukdomar förekommer, idrotten är sådan, men det finns unga och hungriga spelare som är beredda att rycka in.


Känslan inför resten av säsongen är bra.


– Jag känner mig positiv. Det är som jag har pratat om från första början, det är mycket nytt folk in och det tar ett tag innan allt sätter sig. Vi jobbar tålmodigt på det varje dag.


– Vi har alla ingredienser i laget för att göra en bra säsong. Det är upp till var och en hur bra det ska bli.


Skribenten och Andreas Högosta förenas slutligen i en hälsning till publiken, att det ska komma så många som möjligt som hjälper fram laget till tre poäng.


Publicerades 2018-10-03