Is-med-klubbmärke

Inför Lindlöven-GIK

Idrott handlar mycket om inställning och motivation. I kväll gäller det att hålla drömmen om Allettan vid liv, respektive att besegra den hittills enda obesegrade motståndaren och bli seriens bästa hemmalag.

–   Vi vet vad som krävs och alla är taggade att göra en bra match. Jag hoppas att vi är heta från start och visar vad vi går för.


Sergei Joukovs ord ser självklara ut, men de är också klara besked: GIK åker till Lindesberg med ett tydligt mål för ögonen.


–   Vi stressar inte. Vi försöker tänka på vad som ska göras just nu och hur vi ska förbereda oss till nästa match. Det gjorde vi bra när vi inte hade någon match på tio dagar, tränade lite extra och nu ska vi förvalta det i kväll.


Ishockey är en lagsport – hur har de nya killarna smält in i gänget?


–   Det har gått bra. Det kändes på träningen att de ville jobba för laget och det är framför allt det vi strävar efter; man ska inte tänka på egna poäng. Nu gäller det att alla drar åt samma håll och jobbar för laget.


Så sant som det är sagt, och alla spelare har sin funktion. Även de som inte får så mycket istid.


–   Alla har fått sina roller och vet vad som ska göras. Alla är lika viktiga! Nu vill jag se att alla jobbar lika mycket, framåt och bakåt. Då är vi starka tillsammans.


–   Det handlar om självförtroende. Har man det vågar man lite mer.


Vi önskar Sergei och hans grabbar lycka till i kväll och hoppas att de kommer hem med tre poäng.


Publicerades 2016-12-07