Inför Play Off 1

Lördag kväll och skribenten laddar upp på sitt sätt. Tror stenhårt på seger, men bestämmer sig för att studera motståndana lite närmare och hittar på Facebook en intervju med sportchefen Kristian Rautio.

Generellt tror han på sitt lag och det hör till jobbet. Om att möta GIK i Play Off säger han inledningsvis att han är glad över att laget tagit sig till Play Off. Sen kommer det självklara att de ska går för det och att ”om vi gör vad vi ska blir det bra hockey”. Han tycker att det är perfekt ”att det från Grästorps håll pratas om en träningsmatch” och ser det som en stor utmaning. Inga större spekulationer, men han hoppas på mycket folk på hemmaisen på tisdag.

Mot detta ställs GIK:s kaptener som oberoende av varandra har fått frågan: Hur går det i morgon och varför?

— Vinst! Vi har varit starka defensivt det senaste och moralen har varit hög! Så kommer målskyttet igång nu i slutspelet så blir vi svårslagna!

— Vi är jävligt taggade och kommer göra allt för att vinna första fighten imorgon. En bra träningsvecka i benen och en bra match i onsdags kommer bädda för en riktigt bra match imorgon.

— Det blir vinst! För vi kommer in med bra form och för att vi är ett väldigt bra lag i år

Alltså en bekräftelse på skribentens tro på en bra form och moral, samt en önskan om ett effektivare målskytte.

Varje match betyder något hela säsongen och ny betyder det ännu mer. Bra resultat kan man som betraktare hoppas och tro på. Samtidigt lär det bjudas på säsongens bästa hockeyunderhållning.

Publicerades 2024-02-24