Is-med-klubbmärke

Inför säsongen 2020-2021, med skribentens ord

Årets säsong kommer att bli annorlunda, med nya utmaningar att möta. Även om det vi gör i idrottsvärlden är av underordnad betydelse just nu, har den pågående pandemin påverkat uppladdningen inför årets säsong. Men om det finns en god vilja så finns det också ett sätt att lösa alla problem. Skribenten har sett flera exempel på det, och hoppas att representationslaget tar med sig viljan och kreativiteten ut på isen. Efter att ha intervjuat årets tränare är han övertygad om det.

Att starta årets seriespel med begränsningar i antalet åskådare kommer att fungera, fast det blir kanske inte lika roligt och samma stämning som hemmapremiären hösten 2010, när Skövde stod för motståndet i första matchen i Hockeyettan med ungefär tjugo gånger så många åskådare som det kommer att få vara vid seriepremiären. Samma Skövde som kommer på besök för en träningsmatch inför tomma läktare i morgon.

Även skribentens uppladdning inför årets säsong har blivit påverkad av den rådande situationen. Av säkerhetsskäl har det helt enkelt inte varit möjligt att hänga i korridorerna, slänga käft med spelare och ledare, och läsa av läget. Men han tror stenhårt på goda prestationer från första träningsmatchen, så känns det. Det här laget ska tillbaka till Hockeyettan på ett eller annat vis.


Publicerades 2020-08-28