Is-med-klubbmärke

Inför seriepremiären

Bilden ljuger inte – Sergei och Niklas utstrålar ett sunt självförtroende och dito förväntan inför seriepremiären borta mot Enköping på söndag.

Resultatmässigt har träningsmatcherna varit en berg- och dalbana, men de har andra syften än att bara göra bra resultat; att bygga ett lag av drygt tjugo individer och att göra prestationer för att nämna några exempel. Alltså har det varit ungefär som planerat.


– Vi har haft några ordentliga genomkörare och fått svar på våra frågor. Det har varit både positivt och negativt – det är bra att veta vad vi behöver göra i framtiden för att vinna matcher, säger Sergei.


– Vi har haft några mindre bra prestationer och många bra. Det har varit kul att dra igång igen, en väldigt givande försäsong, säger Niklas som är ny i sin roll och faktiskt yngre än de äldsta spelarna!


– Jag har acklimatiserat mig. Jag brinner för ishockey och vill hela tiden lära mig. Och jag har en fantastisk mentor, fortsätter han med en blick mot Sergei. Som å sin sida verkar trivas med att vara tillbaks i GIK för tredje gången.


– Det är roligt att vara tillbaks igen och jag har utvecklat flera generationer spelare här, säger Sergei och ser både stolt och nöjd ut.


– Detta är min tredje generation och det går åt rätt håll. Alla yngre spelare som har varit  med på försäsongsträningen och visat lite mer vilja har också fått chansen att spela matcher.


På söndag är det seriepremiär borta mot Enköping, sedan följer Mariestad hemma och Skövde borta. En inledning som passar tränarduon bra.


– Det är en jättekul inledning, den kunde inte bli bättre. Vi möter bra lag och har allt att vinna. Gör vi det vi ska så har vi möjlighet att ta en del poäng, säger Niklas.


Och visst stämmer det! Av tradition har GIK kunnat lugga Mariestad och Skövde på en och annan poäng.


En hockeybloggare har stuckit ut hakan och tippat GIK som sjua i grundserien och skribenten undrar vad Sergei och Niklas säger om det?


– Man måste sätta en målsättning som en morot och Allettan är ett mål som vi har nämnt, sen får vi se vad vi säger nu, säger Niklas som efter avslutad intervju ska prata just målsättning med truppen.


– Det är en jämn serie med tolv lag och många hårda matcher.


På frågan om det finns något de vill tillägga svarar Sergei:


– Vi har förberett oss bra. Nu hoppas vi att det lossnar för våra målskyttar, så att de inte bara gör ett mål per match. Det räcker inte med ett bra försvarsspel, man måste hitta rätt i anfallet också. Då kan det lossna, och vi kommer att få några poäng med oss i bagaget. Det kan bli en rolig säsong!


– Ishockey ska spelas fullt ut i sextio minuter. När vi gör det är vi ett bra lag att räkna med, avslutar Niklas.


Publicerades 2016-09-13