Is-med-klubbmärke

Inför slutspurten i Hockeytvåan Södra

Nu är det dags för tre spännande matcher, en avslutning med den eftertraktade förstaplatsen i potten. En placering som inte bara handlar om prestige, utan också en lättare väg mot kval till Hockeyettan.

— Det är tuffa matcher mot bra lag på bortaplan. Perfekt i serien inför Play Off. Vi får bästa tänkbara matcher och matchningar, och dessutom mot bra lag som vi gärna vill mäta oss med, säger Andreas Appelgren.

Spelskickliga lag och det kommer att bli bra matcher med slutspelskänsla.

— Alla lag kommer att gå all in nu på slutet, det kommer inte att bli något snack om att spara spelare. I normala fall vill man kanske träna på så att man kan pricka in en formtopp inför Play Off, det blir svårt att göra. Samtidigt kan det hända att det blir så med de här matcherna, så det blir nog bra ändå.

En serieseger innebär en Play Off-runda mindre.

— Rent spelmässigt tycker jag inte att det spelar så stor roll om man får de där matcherna, men om båda Play Off-omgångarna går till tre matcher blir det sex matcher på nio dagar och då blir det tufft.

Kvalserien består av ett lag från Hockeyettan och tre från Hockeytvåan. Seriesegrarna spelar i Hockeyettan nästa säsong.

— Det skulle vara kul att ta sig dit så att vi får ett antal matcher hemma-borta. Men det är långt dit, nu gäller det att ta en match i taget det är alltid viktigt.

Läget i truppen är bra. Åtta backar och fjorton forwards är tillgängliga trots de kända skadorna.


Publicerades 2024-02-14