Is-med-klubbmärke

Inför Täng Cup

Som sig bör omfattar försäsongsfasen en träningscup, den här gången på hemmaplan med benäget bistånd av Tängs Bärodling och Tängs Entreprenad. Det är rimligt att påstå att de inledande träningsmatcherna har gått något över förväntan. Nu är det upp till bevis mot Lidköping och Ulricehamn.

— Det är en cup, och cuper vill man alltid vinna, säger Andreas Appelgren och det syns att han menar vad han säger.

— Det är viktigt att få in en vinnarkultur i träningsmatcherna, även om man måste kunna hålla isär resultat och prestation. Det är klart att vi vill vinna vår egen cup.

Fem veckor, varav fyra på is. Det är försäsongen så långt och skribenten undrar hur resan har varit?

— Det börjar sätta sig mer och mer. Matcherna som har varit har varit bra. Stora delar av forshagamatchen var vi riktigt, riktigt bra. Vissa saker som vi gör på isen håller mycket hög klass. Våra backar vårdar pucken och håller den inom laget så att vi får mycket pucktid. Även farten i vårt anfallsspel är bra. Hittills är jag nöjd.

Tavlan i omklädningsrummet varslar om en mindre sjuk- och skadefrånvaro. Men det går att få ihop ett bra lag ändå. Bra att veta inför en säsong som förhoppningsvis inte tar slut förrän framåt mars-april nästa år.

— Det är lite tunt med folk och det blir träningarna lidande av ibland. Då är det svårt att träna på vissa saker, men vi fyller på med juniorer så gott det går.

Skribenten har sett att det finns två magnetskyltar med förkortningarna C-J och E A. Vilket inte kan tolkas på annat sätt än att Carl-Johan Svensson och Emil ”Löken” Andersson har varit där.

— Vi har folk som backar upp och hjälper till. Vi får väl se vad som händer med de killarna. Det är kul och bra att de ställer upp och visar engagemang för föreningen.

— De är bra killar som kan hockey, och som ställer upp och hjälper oss då och då. Det är vi tacksamma för.

Hemmapremiären mot Lidköping i kväll lär bli spännande.

— Det är ett derby, och derbymatcher är alltid roliga att spela. Lidköping satsar och de vill naturligtvis vara med och bråka när serien drar i gång.


Publicerades 2023-09-01