Is-med-klubbmärke

Inför Tranås-GIK

Alla matcher ska tas på samma allvar, men det går inte att undvika att tänka sig att första matchen i förkvalet känns lite extra allvarlig. Finns det utrymme för att ha roligt när man spelar hockey på den nivån?

Är det rentav viktigt att ha roligt för att prestera bra?


–    Ja, det är viktigt. Grabbarna har rätt inställning och vill ha roligt. Det är viktigt att man inte spänner sig för mycket. Men måste skratta, men bara lite, säger Sergei med ett brett leende.


Skribenten har under hela säsongen märkt att spelarna i laget samtidigt som de är taggade också kan släppa loss och bjuda på sig själva. Det var bra från början och blir bara bättre. Har humöret varit dåligt har det strax blivit bättre igen.


–    Det stämmer, det är viktigt att vi är på bra humör, då presterar vi bättre.


Matcherna mot Tranås har förr om året bjudit på bra hockey, men de är nya motståndare för året. Har GIK någon koll på dem?


–    Ja, det har vi. Vi vet vilka spelare de har och som är deras ledande spelare. Vi känner till deras tränare, sportchefer och så vidare.


–    Jag har varit där och spelat med andra lag – Arboga i Allsvenskan, och det är ett bra ställe för hockey.


Vad kan vi förvänta oss av kvällens match? Förr om åren var det ofta fina matcher och GIK fick en och annan poäng med sig hem. En förutsättning för det är givetvis att GIK har en intakt trupp.


–    Ja, alla är friska och krya och vi har till och med spelare att välja på, vi är tvungna att välja vilka som får stanna hemma. Alla är laddade och beredda att ta upp kampen.


Och så måste det givetvis vara, att ha lite spelare att välja på och inte bara exakt det antal som behövs för att komma till spel.


En match i taget var det, men kan inte låta bli att undra om det blir på ett speciellt sätt när man möter ett lag som man inte har mött tidigare under säsongen.


–    Det blir samma sak som annars. Vi har mycket folk och vi kommer att använda dem så mycket vi bara kan. Alla är taggade.  Det är bra om man får spela, då får man rutin för framtiden.


–    Vi vet vad vi har i laget, både kvalitetsspelare och slitvargar. Vi kan organisera dem på olika sätt.


Alla kan naturligtvis ha en åsikt om laguttagningen, men till sist är det ändå tränaren som bestämmer. Något som många har konstaterat under säsongen är att de spelare som blir uttagna också får spela.


–    Det är både för att spelarna i matchfemmorna ska få lite extra vila och för att de här spelarna ska utvecklas bättre. Man utvecklas bättre när man får speltid och syftet med det är att de ska vara bättre förberedda i framtiden när de får ledande roller.


Och Sergei är tydlig när han fortsätter:


–    De har fått speltid för att de är bra. Vi släpper inte fram dem bara för att de är egna killar!


–    De måste prestera och vad vi framför allt vill se av den fjärde femman är ett bra försvarsspel och att de spelar efter våra ritningar. Det har de gjort bra och därför får de speltid.


–    Samtidigt har vi kvalitetsspelare som ska dra det tunga lasset och avgöra matcher.


Kloka ord och vi hoppas på seger i eftermiddag och bara en match till helgen!


Publicerades 2017-02-23