Is-med-klubbmärke

Inför träningsmatchen Skövde-GIK

Efter drygt en vecka på is är det dags för lagets första träningsmatch, och detta mot en traditionell motståndare, Skövde IK. Ett tänkt topplag i Hockeyettan mot ett tänkt topplag i Hockeytvåan, det borde innebära en rejäl genomgång av spelet i egen zon, men pucken är liksom bollen rund.

— Vi är inne på andra veckan på is och tredje totalt efter sommaruppehållet, säger tränaren Andreas Appelgren.

— Det är ett härligt gäng som vill oerhört mycket, de är ambitiösa och lyhörda. Sen är det oerhört mycket för dem när det kommer en ny tränare som ska sätta ett nytt spel.

— En relativt ung trupp som känns hungrig och som vill utvecklas.

Det kan inte tolkas som något annat än ett mycket positivt första intryck av truppen.

En naturlig nästa fråga är hur Andreas ser på kvällens motstånd, en klassisk motståndare som håller till en nivå högre upp i seriesystemet.

— Det blev så att vi fick Skövde i första och Forshaga i andra. Två bra lag och vi kommer att få bekänna färg. Fördelen med det är att vi får jämföra oss med dem och se på det som vi har pratat om i vårt spel. Se om vi kan spela det spelet även när vi är satta under press och vi blir testade i egen zon, försvarsspelet.

— Det är väldigt tidigt och man får inte dra för stora slutsatser.

Även Andreas första intryck av klubben som helhet är gott.

— Det är en härlig atmosfär att vara i och kul att komma hit. Mycket människor runt laget och i hallen, med positiv energi. Det har blivit otroligt fint här.

Skribenten önskar Andreas och laget lycka till i kväll.


Publicerades 2023-08-16