Is-med-klubbmärke

Inför Trollhättan – GIK

Ibland blir det inte som man har tänkt och då får man improvisera.

Drygt åtta år med laget i med och motgångar har fått skribenten att snappa upp ett och annat om hockey och hur man bygger ett lag. Det har också lärt honom att tålamod är en viktig faktor för att nå framgång. Gör om, gör rätt – så många gånger som behövs.


En inledning med GIK i bottenskiktet efter två omgångar var väl inte grundtipset inför årets säsong, senaste säsongen i Hockeytvåan inleddes ju med sexton matcher utan poängförlust? Det var då och nu är nu. Ett antal tränare och flera trupper senare är förutsättningarna annorlunda och GIK kommer att bli ett vinnande lag.


Första anledningen att tro på GIK i morgon är att Trollhättan inte heller har haft en särskilt rolig inledning. Bara två poäng och det efter förlängning mot Hovås . Inte direkt vad ett lag med spännande värvningar och siktet uppåt hade förväntat sig. GIK som förening har på gott och ont lärt sig att hantera motgångar och laget kan skaka av sig motgångarna och vända bladet, är det lika lätt för Trollhättan?


Andra anledningen är att GIK är ett lag i utveckling. Inga undanflykter hörs när resultatet lämnar en del i övrigt att önska, utan en saklig analys och sen ut på isen och göra jobbet. Man lär sig av misstagen om man inte gör samma misstag två gånger. Det målmedvetna nötandet kommer att ge resultat, varför inte i morgon eftermiddag?


Tredje anledningen är laget och lagandan. I årets trupp finns allt som behövs för framgång, gammalt och ungt, eget och värvat, med mera. Lagandan går också att bygga även spelarna kommer olika håll, nyförvärven blir grästorpare åtminstone med skridskorna på. Till slut täcker man en puck för GIK även om vaggan stod på Gotland eller annorstädes.


Till Slättbergshallen är det bara 20 minuters bilresa – var där!


Publicerades 2018-10-05