Is-med-klubbmärke

Inför Ulricehamn – GIK

Att hoppas på ett nytt tvåsiffrigt resultat är väl för mycket. Men alla poäng är bra poäng och kommer att ha betydelse efter jul.

Bästa sättet att uppnå ett bra resultat är att låta bli att snegla på de andra matcherna och fokusera på det man själv kan göra något åt. Det är precis vad GIK kommer att göra i kväll, och det kommer att räcka långt.


— Vi ska gå ut och spela avslappnat och vara vi. Med det menar jag att vi ska åka mycket skridsko och spela hockey i ett högt tempo. Vara aggressiva och visa mycket glädje!


Så säger Andreas Högosta inför kvällens match, och man kan inte låta bli att undra om det finns svårigheter med att möta ett lag som man utklassade så fullständigt senast?


— Jag vet inte om det finns svårigheter så. Den största motståndaren är vi själva, att vi ska kunna gå in och spela avslappnat och fokusera oss på det vi kan göra.


— Vi har pratat mycket om att ta en match i taget, det låter som en gammal klyscha, men så är det.


Skribenten har noterat att det finns spelare som har haft det lite segt i inledningen av säsongen äntligen har kommit igång och blivit produktiva


— Så kan det vara. Sen är det också mycket tillfälligheter som avgör när lägena dyker upp. Vi har mycket positivitet och glädje i truppen och med det kan många knutar lossna.


Utan att ta bort fokus på matchen mot Ulricehamn måste man konstatera att tabellen ser väldigt spännande ut, med många tänkbara utgångar.


— Det blir lite annorlunda än den vanliga serielunken. Nu blir det fight in till målsnöret, och det är sådana matcher som är roliga att spela. Matcher som gäller mycket.


Och hur laget mot Ulricehamn ut?


— Det ser intressant ut, svarar Andreas med ett fniss som lovar mycket.


Publicerades 2018-12-12