Is-med-klubbmärke

Inför Vimmerby-GIK

Så går tankarna hos #33.

Han har precis påbörjat sin fjärde säsong med GIK och nu spelar hans yngre bror dessutom J20 med klubben, då borde Linus Ljung känna sig som en grästorpare, även om dialekten avslöjar hans ursprung i de sydliga provinserna.


– Lite är det så. Jag känner till de flesta människorna och det känns tryggt här.


Att förlora är aldrig roligt, särskilt inte om man har varit nära en seger. Hur skakar man av sig en förlust som den senast?


– Vi har summerat matchen och gått igenom det vi tycket att vi gjorde mindre bra och även kommit fram till bra saker. Sen har vi släppt det och gått vidare med det som vi pratade om. Nu har vi laddat om inför morgondagens (dagens) match mot Vimmerby.


Vimmerby kan man kanske kalla en nygammal motståndare, då de var med i Hockeyettan Västra några år under GIK:s tid där. Har det någon betydelse?


– Jag mötte dem under min första säsong i GIK, med Spaak som tränare. Det har ingen större betydelse, varje lag skiljer sig en del från år till år. Det beror på vad man har för tränare och spelarmaterial.


– Sen har Vimmerby en speciell rink. Den är mindre än alla andra.


Och då tänker skribenten automatiskt på NHL och ett fysiskt spel.


– Det och så att det blir ett snabbare spel. Eftersom att det är mindre ytor, hårdare och snabbare.


Hockeyettan Södra är en bra serie och Vimmerby ligger en bit ovanför strecket. Vad ska GIK göra för att vinna?


– Vi åker dit i morgon (idag) med inställningen att vi ska göra vårt jobb till 100%. Vi är på bortaplan mot ett bra lag, då gäller det att spela snabbt, rakt och enkelt. Modern hockey kan man säga. Det är det som vi har fallerat på i en del matcher. Tappat puckarna på fel ställen i stället för att göra det enkelt.


Publicerades 2017-10-11