Is-med-klubbmärke

J-18 Referat: Grästorps IK – IF Mölndal Hockey

En underbar avslutning inför julledigheten! Att starta serien med två segrar på våra fyra första matcher är precis vad vi behöver för att få det självförtroende som krävs för fortsättningen.

De två första perioderna är väldigt jämna, även om vi tyvärr blir nedtryckta vissa perioder. Men det står trots allt 2-2 inför sista perioden, och vi ser fram emot att mangla dem i sista perren. Vi sätter bra fart och får med oss utvisningar. Tyvärr får vi inte ingång vårt normala flyt i powerplay, där vi har fyra minuter med möjligheter att göra 3-2. Istället tar Mölndal ledningen strax därefter, men tack vare Carl Franssons balja i box play når vi upp till 3-3 innan matchen är slut. Vi gör trots allt en betydligt bättre sista period, som varje gång mot Mölndal. Vi vinner skotten med hela 15-6. Vi har dessutom några fina chanser att avgöra i förlängningen, men den slutar mållös. Istället avgör vi med två härliga baljor i straffläggningen av Stig och Arvid, där Hugo endast släpper ett mål.

Extra kul att se våra unga centrar Ludde och Max göra ett stort defensivt jobb i det tysta, match efter match. Idag fick vi även se Gustav Teng tillbaka som spelade några byten, även det är skönt. Vi hade även Joel Sunnerdahl i båset idag, kul att se att han närmar sig isen.

Nu har vi nästan fyra veckor till nästa J18-match, en fin möjlighet till uppbyggnadsträning, och vila för dem som behöver det.

God Jul!

/Johan Dalin


Publicerades 2022-12-12