J18 Referat: Jonstorps IF IshF – Grästorps IK 4-3

Dagens match var en höjdare, vi vann en poäng! Vi började matchen lite för långsamt i försvarsspelet, vi gav Jonstorp lite för mycket tid i anfallsspelet och blev nedtryckta långa stunder. Perioden slutar 2-1, underläge. Andra perioden blir lite bättre, men det blir mållös. Vi har många lägen att göra 2-2 och tvingar Jonstorp till en timeout. Deras frustration skapar hopp i vårt lag och i periodpausen bestämmer vi oss för att ”jobba jävlar” sista 20. Vi gör en tidig kvittering, 2-2, men bara 30 sekunder senare gör Jonstorp 3-2. Men ingen gav upp, vi taktade upp rejält och Jonstorp tvingades till många utvisningar för att stoppa oss. Med tre minuter kvar gör vi 3-3 i PP2, ett resultat vi håller matchen ut, och vi vinner en poäng. Vi vinner skottstatistiken med 17-10 i sista perioden, ett bevis på moralen i laget. Hugo gör en kanonmatch i kassen, räddar 40 skott. De stunder vi tappar räkningen i egen zon räddade Hugo oss, flera gånger.

I OT fick vi aldrig flyt i spelet, jag upplevde att bränslet var slut och Jonstorp avgjorde efter 3:35. Vi är ändå väldigt nöjda med en poäng i denna svåra bortamatch, hela laget gör en bra insats och vi håller oss till vår spelplan. Det skapar energi och självförtroende inför veckans matcher mot Partille och Härryda.