J18 Referat: Skövde IK – Grästorps IK 1-4

Det är sällan man är så här nöjd efter en bortamatch. Alla tre femmorna följde vår plan disciplinerat och vårt försvarsspel var precis så bra som det måste vara för att vinna mot ett så bra lag som Skövde på bortaplan. Första perioden kan vara den bästa period vi spelat denna säsongen, inga tveksamheter och disciplinerat. Korta byten och vi skapar många målchanser. Det är bra målvaktsspel i Skövde som håller ner siffrorna till 0-1, vi kunde leda med både 0-2 och 0-3. Men för vår plan tror jag det är bra att det inte går för enkelt. Det gör att vi jobbar lika intensivt i andra perioden och lämnar den med en ledning på 0-2. I sista perioden försöker Skövde forcera, men de har inte riktigt den kraft som krävs för att rubba oss. Vi blev lite osäkra efter att släppt in 1-3, men med 1-4 i tom kasse är vi i hamn och tre nya poäng med hem till Grästorp. Vår första femma dominerar offensivt, men jobbet och disciplinen från hela laget ger oss segern. Samtidigt spelar Hugo stabilt när vi bjuder på några chanser.

Nu har vi en tuff bortamatch nästa söndag, seriens kanske starkaste lag Halmstad. Då ska vi spela lika disciplinerat, kontrollerat och växa med uppgiften.