Is-med-klubbmärke

J18

Referat: Grästorps IK – IF Mölndal Hockey

Det här J18-laget bjuder på underhållning! Ibland startar vi matcher otroligt effektiv, ibland knackigt. Denna gången var vi inte med från start, Mölndal körde över oss i första perioden. Vi går in i vårt fina omklädningsrum med ett underläge på 0-2. Där inser vi att det inte hjälper med ett fint omklädningsrum, vi är överens om att vi måste kämpa hårdare och åka mer skridskor om vi ska vinna matcher. I andra perioden lyfter vi därför spelet en nivå, vi hanterar pucken lite snabbare och spelar lite mer fysiskt. Därför vinner vi perioden med 1-0. Max hänger in ett väldigt viktigt mål i PP och vi får med oss gott om positiv energi till sista perioden. I sista perioden ökar vi takten ytterligare. Efter större mängder fina spelkombinationer och betydligt mer beslutsamhet vinner vi perioden med hela 5-0. Ovanligt, men trevligt.

 

Vi börjar lära oss att vi inte ska släppa in mer än två mål i våra matcher, då ökar segerchanserna dramatiskt. Det var tredje matchen i rad som vi endast släpper in två mål eller färre. Då har vi också tre segrar i de tre senaste matcherna. När vi får försvarspelet att fungera så här väl, då har man råd att falla ner i lite svackor under matcherna. Det kan ändå bli segrar.

 

Vi kan också konstatera att vi har seriens bästa powerplay, idag gjorde vi tre mål i PP. Vi släppte inte in något mål i boxplay, också mysigt.

 

På söndag har vi seriens sista match, Bäcken borta. Då ska vi försöka starta starkare än dagens första perioden, men ta med oss dagens vinnarmentalitet.


Publicerades 2022-11-13