Is-med-klubbmärke

Juniorsektionen börjar ta form

I samband arbetet med ”Så bygger vi GIK för framtiden” är bildandet av en juniorsektion i full gång. Tidigare har senior och junior varit en organisation, vilket har lett till att det inte alltid blivit rätt fokus på juniorverksamheten.

Det som varit bra med ett nära samarbete mellan junior och senior har varit att det har varit hela tretton juniorspelare som tränat med A-laget från och till under säsongen. Dessutom har nio juniorer spelat div ett-matcher och det är det inte många klubbar som kan uppvisa. Det om något visar väl att vi följer vårt mål med att  så många egna juniorer som möjligt skall få chansen att bli div ett-spelare. Då måste dom även få chansen i tid. Här blir det ingen ändring för att vi blir två organisationer , utan det kommer även fortsättningsvis att vara ett nära samarbete mellan junior och seniorverksamheterna. För att uppnå dessa mål så måste vi ha en proffsig ledarstab och organisation runt lagen.


Efter sex år i div-ett så har vi inte bara fått fram spelare som vet vad som gäller för att bli div ett-spelare utan även ledare. I tränarstaben diskuterar vi just nu med före detta spelare. Det är Johan Andersson, Robin Kristiansson, Jimmy Wulcan och Erik Dahl som finns med i diskussionerna med att framförallt jobba med spelarnas utveckling på isen tillsammans med en huvudtränare.


Juniorsektionen kommer till att börja med att ledas av Joakim Berntsson. Han har med sig flera intresserade av att hjälpa till i klubben. Bland annat två spelare som verkligen har gått den långa vägen i GIK från hockeyskola till profiler i vårt A-lag nämligen Lars Andersson och Ewe Svantesson. Dessa två vet verkligen vad som behövs för att vi skall nå målet med att ha halva truppen minst med spelare som kommer från våra juniorled. Martin Dahlin kommer att ingå i organisationen som en form av mentor med det han hinner då han samtidigt är hockeykonsulent  i Bohusläns/Göteborgs hockeyförbund. Han kommer bland annat att planera och lägga upp försäsongen.


Det finns ytterligare personer som vi diskuterar med. Vi hoppas att inom kort kunna presentera en hållbar organisation för att klubben skall nå våra uppsatta mål. När det gäller junior – A pojk så gäller samma där, att är man mogen för juniorspel så måste man få pröva på det. Även här har vi lyft upp nio A-pojkar ganska kontinuerligt  till träning och matcher i juniorerna under säsongen. Ett mål som vi har är att få upp ett J 20 lag till elit så snart som möjligt. Därför hoppas vi på att kunna få spelare med hög ambitionsnivå från våra närområden.


Ett annat mål är att vi skall försöka hålla kvar spelare i västra delen av Västergötland och tillsammans med våra grannklubbar lyfta hockeyn i västra delen. Nu försvinner spelare när dom börjar gymnasiet istället för att i lugn och ro bo kvar hemma och fixa skolbiten på ett bra sätt. Spela kvar i moderklubben och utvecklas där. Ett undantag är ju om man är landslagsaktuell som 16 åring, då bör man gå till en klubb med andra möjligheter naturligtvis. Då är det dock frågan om hockey som yrke tjugo år framåt. Den här satsningen och omtaget som vi gör just nu i klubben har inte något med på vilken nivå vi spelar nästa säsong, vi kör på som vi bestämt inte bara med juniorerna utan även hela klubben oavsett vad som händer i kommande kval.


Nya Juniorsektionen


Publicerades 2016-03-22