Is-med-klubbmärke

Köping-GIK 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Jakob Wulcan fick fjolåret förstört av en skada. I år har han haft det lite segt i inledningen, men igår var han med sina två spelmål med och lade grunden till en bortaseger.


Har proppen lossnat nu?


– Inte helt, men vi jobbar på det. Och det är väldigt skönt att vi får med oss två poäng hem, säger en nöjd Jakob.


Köping och GIK turades om att föra matchen, båda lagen hade möjligheter att avgöra vid full tid, så 2-2 kan tyckas rättvist. En stor del i det oavgjorda resultatet vid full tid hade Köpings målvakt Adam Werner, inlånad från Färjestads juniororganisation.


Jakob var som sagt var i god form och producerade både 1-0 (Anders Lövdahl, Sebastian Nilsson) och 2-1 (Henrik Marklund, Jesper Sellin). Köpings kvittering till 2-2 kom knappt två minuter innan slutet av andra perioden. Tredje perioden förblev mållös, trots att skotten duggade tätt.


Efter en mållös förlängning följde en rafflande straffläggning, där Jesper Sellin, Jakob Wulcan och Sebastian Nilsson satte sina straffar innan Patrik Nyman avgjorde i femte rundan!


– Jag tycker att vi gjorde en bra match i första och tredje perioden, men vi kunde ha varit bättre i period två. Fortsätter vi att bli bättre kan det bli tre poäng mot Skövde nästa fredag.


– För min egen del tycker jag att jag börjar komma igång nu – jag har fått upp farten, avslutar Jacob Wulcan innan han lutar sig bakåt inför resan hem. Lätta mil för honom och laget med två poäng i bagaget.


Publicerades 2015-10-22