Is-med-klubbmärke

Kungälv – GIK 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

NLT förklarar med hjälp av statistik varför det har gått så bra för GIK i år och skribenten hänger på. Få mål bakåt kräver en, helst två riktigt bra målvakter. I GIK Éric Brassard, 92,62 % och Adam Schoultz, 92,35 %.

Det är inte få mål bakåt som avgör matcher till lagets fördel, utan vad man producerar framåt. Även här ser det bra ut. Tobias Henriksson leder poängligan på imponerande tjugo poäng, eller om man så vill 1,67 poäng per match. Även Gustav Svensson återfinns bland seriens tio bästa poängmakare med totalt tolv poäng eller 1,33 poäng per match.

Det finns fler spelare som levererar och i går var det Linus Almroth som visade framfötterna. Efter en mållös period gjorde Tobias Henriksson 0-1 fem minuter in i andra perioden. Men med två mål på tjugoen sekunder var det Linus som i praktiken stängde matchen, även om tredje perioden precis hade börjat. Cooper Leich gjorde med sitt första mål för säsongen 0-4.

En nöjd lagkapten, Gustav Svensson förklarar varför det gick så bra:

— Vi pratade mycket om att vi ville styra matchbilden och de tycker jag att vi gjorde idag. Sen tycker jag vi är stabila defensivt, vilket banade vägen för offensiven.

Men han är också hälsosamt självkritisk:

— De finns alltid smådetaljer som man behöver jobba på. Vi har en svacka i andra perioden där Kungälv får spela sig igenom vår press lite för lätt ibland. Men vi väljer i stället att fokusera på tredje perioden som vi gör bra och tar med oss en bra känsla från den.

Efter match borta söndag eftermiddag väntar nu hemmamatcher på onsdag och fredag, och skribenten hoppas att det är inledningen på en snygg segersvit. Förutsättningarna finns, i form av ett lag i medvind, med en bra högsta nivå och en allt bättre lägsta nivå. Men hur förbereder man sig för en intensiv vecka?

— Käka bra, sova bra och träna bra är väl ett klyschigt svar. Men jag tror att det handlar om att vi ska fortsätta ha roligt i gruppen runt träningar och matcher. Det kommer skapa energi till laget


Publicerades 2021-11-15