Is-med-klubbmärke

Kungälv-GIK 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

Nu när det tungt, men ge upp? Aldrig!

Ett ungt och av skador svårt sargat GIK kämpade tappert vilket skottstatistiken visar. 48-30 är bra under rådande förutsättningar, men pucken ska in också. I stället var det hemmalaget som utnyttjade sina chanser bäst och gick ifrån till 2-0 under några minuter strax efter mitten på första perioden.


— Vi är inte riktigt påkopplade i första perioden och ger dom ett 2-0 överläge som känns väldigt onödigt. Vi ger dom möjligheten att inte behöva blotta sig nämnvärt. De kan vänta på sina lägen och utnyttja dem effektivt, kommenterar andretränaren Marcus Johansson sakligt.


Andra perioden blir jämnare och mot slutet av perioden reducerar Viktor Johansson till 2-1, som tyvärr mindre än en minut senare föls av ett psykologiskt mycket tungt 3-1.


GIK fick två fina chanser att reducera i powerplay, men utan utdelning. I stället gör Kungälv ytterligare två mål och fastställer resultatet till 5-1.


— Vi skapar många klara målchanser under hela matchen, men har inte den rätta skärpan för att utnyttja dom. Skärpan i avsluten är är något som vi måste bli bättre på, men framförallt att få in folk på kassen och vinna kamperna där när vi kommer till avslut. Där är vi tyvärr alldeles för bleka.


Bilden togs vid ett tidigare tillfälle.


Publicerades 2018-11-15