Is-med-klubbmärke

Lagbygget 2019-2020

Sju spelare har redan skrivit på.

Sportsektionen kan mycket glädjande konstatera att vårt kära A-lag har kvalificerat sig för den slutliga kvalserien till Div 1. Laget och föreningen har haft detta som målsättning från början av säsongen men vägen dit blev lite krokigare än vi trott. Orsaken till detta är naturligtvis att vi hade en väldigt stor spelaromsättning inför denna säsongen. Att spela ihop ett nästan nytt lag tar lite längre tid än vad man tror men vi i sportsektionen har trott stenhårt på laget hela tiden. Desto roligare då att saker och ting började ramla på plats i grevens tid. Vi säkrade platsen till alltvåan i sista omgången, vi kvalificerade oss för playoff i alltvåans sista match och slutligen en gastkramning mot Mjölby i tre matcher som innebar en plats i kvalserien. Matcherna mot ett mycket bra Mjölby var en prestation utöver det vanliga. Sudden seger borta följdes av en tidig 3-0 ledning i hemmamatchen som dessvärre tappades bort och slutade med en oerhört tung suddenförlust. En fantastisk prestation av laget i den 3:e och helt avgörande matchen gjorde ändå att vi kunde vinna och gå vidare, vem trodde det inför söndagens match??? Sådana saker händer bara om man har en homogen och bra grupp där alla strävar åt samma håll och alltid tror på det man gör.


Baserat på ovanstående så har sportsektionen ett uttalat mål inför nästa säsong där vi vill bygga vidare på årets trupp som vi tror kommer utvecklas för varje dag som går. Detta arbetet har pågått under en tid och har resulterat i att vi redan idag har en riktigt stark stomme klar inför nästa säsong att bygga vidare på. Vi hoppas även att i närtid kunna få med oss ytterligare några killar från årets lag. Förhoppningen är att utifrån detta kunna krydda laget med några klass spelare till utifrån men även lyfta upp några juniorer ytterligare. Dessa killar kommer att få chansen att spela till sig en ordinarie plats i den slutliga truppen från att försäsongsträningen startar till dess att truppen tas ut. 


Här följer en kortare presentation av dom spelarna som mycket glädjande redan har valt att vara GIK trogna.


Viktor Johansson

Egen produkt som har kapacitet att spela högre upp i seriesystemet men som valt att stanna i moderklubben. Viktor utvecklas hela tiden och har gjort sin bästa säsong hittills som senior. Riktigt bra backar är svåra att locka hit utifrån så det är naturligtvis väldigt värdefullt för föreningen att få behålla Viktor.


Julius Eriksson

En mycket lovande kille från de egna leden som är född -99. Julius har allt som krävs för att bli en riktigt bra back och mycket är upp till honom själv. Han har redan denna säsongen varit med och spelat ett antal matcher och gjort det riktigt bra. Spännande fortsättning följer.


Joel Nyberg

Lagets kapten under innevarande säsong. Detta säger mycket om Joel som person, en kille som är viktig för laget både på utanför isen. Av Joel vet du alltid vad du får, på träning som på match. Joel har skrivit på för 2 säsonger.


Tobias Henriksson

Lagets spjuver som gör sin första seniorsäsong med allt vad det innebär. Tobbe har redan i år producerat en del poäng och varit väldigt nyttig för laget. Med ett seniorår under västen så tror vi han kommer blomma ut ännu mer nästa säsong.


William Arwesson

En lugn gotlänning som också gör sitt första år bland seniorer. William är en riktig lagspelare som gör det tränaren säger till honom och är totalt orädd när det gäller närkampspelet och att täcka puckar m.m. Han har haft en del otur under säsongen med skador och sjukdomar men har visat stor potential däremellan.


Alexander Liljendahl

Har gjort en stabil säsong men det finns ännu mer att hämta i den grabben. I sina bästa stunder kan allt hända och slipar han bort lite svackor däremellan så kommer han tillhöra en av lagets bästa spelare. Är dessutom en jättebra kille och har en hel del rutin att dela med sig av till våra yngre killar.


Dmitri Iskornev

Ord är egentligen överflödiga här. När Dmitri är bra är det inte många spelare på denna nivån som är bättre. Eftersom han är ganska orutinerad som senior kommer han att växa hela tiden och jobba bort dom svackor han haft ibland under denna säsongen. Vi är väldigt glada över att kunna signa Dmitri för ytterligare 2 säsonger och tror att han under den tiden kommer att utvecklas till en toppspelare.


Jobbet för sportsektionen kommer att fortlöpa intensivt framöver men vi känner att hockeyn i Grästorp har vind i seglen och tror att vi kommer kunna ställa ett ännu slagkraftigare lag på benen nästa säsong. Nu återstår det bara att se om det blir i ettan eller tvåan. Vi önskar laget stort lycka till i det kommande kvalspelet och hoppas även på stort stöd ifrån våra härliga supportrar.


Sportsektionen genom Jocke Pe


Publicerades 2019-03-08