Is-med-klubbmärke

Lucas Frank är klar!

Lucas Frank, född 2001, ursprungligen från Falköping och nu senast från Kalmar är klar för spel kommande säsong. Trots sin unga ålder har Lucas hunnit med mycket. Några år tillbaka var han som junior en utav division 2:s bästa poänggörare bland backarna. Det gjorde att Karlskrona i Hockeyallsvenskan värvade honom. Efter det har han spelat för Borås HC och Kalmar HC i södra hockeyettan för att i slutet på förra säsongen avsluta i Olofström.

I Lucas får vi en väldigt pucksäker back som är ett offensivt hot hela tiden genom sin förmåga att skapa målchanser från backplats, genom att gå på avslut själv eller sätta sina med spelare i bra positioner att göra mål. Han har den lilla extra kylan och skickligheten.

Väldigt kul att han väljer oss och undertecknad tror på det stora genombrottet i år!

Välkommen till Grästorps IK!

Hur känns det att spela med Grästorp kommande säsong och hur gick tankarna trots många andra alternativ från högre division?

-Tack så mycket!
Det känns bra, jag har haft två ganska tuffa säsonger och kände då att jag vill börja om från början och fortsätta min utvecklingen, jag har fått en väldigt bra bild av Grästorp både som lag och alla runt omkring därför föll valet på Grästorp.

Vem är Lucas som person och spelare?

-Jag skulle beskriva mig själv som en lugn och ödmjuk kille utanför isen och på isen skulle jag beskriva mig som en offensiv back som gillar att spela med puck.

Sist men inte minst, återigen välkommen hit och det ska bli kul att följa dig i GIK-tröjan nästa säsong.

-Tack så mycket! Ser fram emot att se allihopa i hallen nästa säsong!


Publicerades 2022-05-04