MATCHRAPPORT ARBOGA BORTA

Hänga med i Allettanracet eller inte? Det var dagens stora fråga som skulle utredas i och med matchen mellan IFK Arboga - Grästorps IK. Ett rungande ja blev svaret på den frågan då GIK vann den tuffa bortamatchen med 2-3.

Den första perioden började på sämsta tänkbara sätt för GIK när Arboga redan efter dryga minuten spelad kunde ta ledningen med 1-0. Men som den lagmaskin GIK är, bekom de dem inte utan efter knappt 6 minuter spelade sprätte Jesper Sellin upp 1-1 i krysset fint framspelad av Christian Rudolphi. Därefter följde en period där GIK var det spelförande laget vilket också man skulle få betalt för när LInus "Pågen" Ljung på ett vaksamt sätt följde med upp i anfallet och stänkte dit 2-1. Ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden kom Arboga ut som ett helt annat lag och satte en enorm press på GIK-försvaret. Grästorp orkade stå emot Arbogas stormande offensiv i drygt tre minuter innan kvitteringen i matchen kom genom Hockeyettans poängkung, den forne Grästorpsspelaren Henrik Marklund. Detta gav ett hungrigt Arboga ännu mer luft under vingarna och det var också därför hemmalaget tryckte på för ett ledningsmål.

När sedan GIK drog på sig en utvisning bara två minuter senare trodde nog de allra flesta i hallen att det skulle bli fler mål för Arboga. GIK spelade ett bra försvarsspel och skötte boxplayspelet utmärkt, både utespelarna och framför allt, målvakten Adam Schoultz.

Arboga tryckte på för ett ledningsmål perioden igenom och det var därför ett ledningsmål för Grästorp kändes väldigt ologiskt när Jesper Sellin slog in en retur från målvakten Oscar Fröberg. Carl-Johan Svensson styrde Marcus Johanssons skott och på den efterföljande returen högg Sellin som en kobra och såg till att GIK fick gå till pausvila med ledning 2-3.

I den tredje perioden satte Arboga högt tempo från start och försökte sätta rejäl press på GIK.

GIK spelade dock disciplinerat och såg till att Arboga inte fick komma till några farliga lägen. När det väl blev några små misstag i uppspelen eller i egen zon så fanns alltid Schoultz längst bak och agerade vägg mot Arboga.

Något som gjorde att GIK ÄNTLIGEN kunde plocka säsongens första trepoängare på bortaplan och nu bara har fyra poäng upp till en allettanplats och Skövde som ligger på den åtråvärda femteplatsen har dessutom en match mer spelad, något som innebär att om GIK kan fortsätta vinna och slår Kumla på hemmaplan på onsdag så är det bara en poäng upp. Bäst i GIK ikväll var Jesper Sellin som stod för två mål och en assist ihop med Adam Schoultz som stod för 39 räddningar och var en starkt bidragande orsak till segern.

Stödet från läktaren kan bli ovärderligt på onsdag.